ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ

Print Friendly, PDF & Email

Έχουμε τους νικητές!!!

Ήμαστε ενθουσιασμένοι που περίπου 60 κάτοικοι και των δύο χωρών του Προγράμματος, έστειλαν 257 φωτογραφίες για τον Διαγωνισμό φωτογραφίας με Θέμα:

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος της δημοσιότητας του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020», με την ευκαιρία της γιορτής της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2018.

Μέσω του διαγωνισμού φωτογραφίας, το Πρόγραμμα προσέφερε στους συμμετέχοντες επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφους την ευκαιρία να ανακαλύψουν νέες προοπτικές της διασυνοριακής περιοχής και των ανθρώπων της και να παρουσιάσουν, μέσω του φωτογραφικού φακού, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και την καθημερινή ζωή των κατοίκων των επιλέξιμων περιοχών του προγράμματος. Οι φωτογραφίες μπορούσαν να έχουν ως θέμα: τη φυσική ομορφιά, αρχιτεκτονικά σημεία ενδιαφέροντος, άτομα που απολαμβάνουν το τοπίο και στιγμιότυπα της οικονομικής ζωής.

Ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα:

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

ανακοινώθηκε επίσημα στις 3 Ιουλίου 2018 και συμμετοχές υποβλήθηκαν μέχρι τις 19 Αυγούστου 2018. Θέλουμε να αναγνωρίσουμε το θαυμάσιο έργο τέχνης από όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό. Οι φωτογραφίες αξιολογήθηκαν με κριτήριο την συμμόρφωση με οποιαδήποτε από τις κατηγορίες / θέματα του διαγωνισμού, την ποιότητα της φωτογραφίας – τεχνική αριστεία, την οπτική ελκυστικότητα, την ικανότητα να προκαλούν συναισθήματα, την πρωτοτυπία και την έμφαση στο διασυνοριακό χαρακτήρα από μια ομάδα αξιολόγησης, αποτελούμενη από μέλη της Ειδικής Υπηρεσία Διαχείρισης, της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Συντονισμού και Ανάπτυξης και της Κοινής Γραμματείας.

Ευχαριστούμε τα μέλη της κριτικής επιτροπής, που αφιέρωσαν το χρόνο και τη γνώση τους για να επιλέξουν τις καλύτερες φωτογραφίες από τις 257 καταχωρήσεις!

 

Οι νικητές είναι:

  • 1ο Βραβείο: Παντοπούλου Αλίκη για «Η άλλη όψη της Νάξου», κάτοικος Αλεξάνδρεια Ημαθίας.

 

 

 

  • 2ο Βραβείο: Ιωάννου Κάτια για «Εξερευνώντας τη Χίο», κάτοικος Λευκωσίας.

 

 

  • 3ο Βραβείο: Ιωαννίδης Μάριος για «Γιοφύρι Τζιελεφου», κάτοικος Λεμεσού

 

Οι πενήντα (50) φωτογραφίες με την υψηλότερη βαθμολογία, όπως υποδείχθηκαν από την κριτική επιτροπή, προβλήθηκαν στην έκθεση στην Αίθουσα Ειρήνη (17-23 Σεπτεμβρίου 2018) και ώρες 11:00-19:00, στην Λευκωσία, Κύπρος. Η τελετή απονομής των βραβείων πραγματοποιήθηκε στα Εγκαίνια της Έκθεσης στις 19 Σεπτεμβρίου 2018 στις 18.00.

 

Οι φωτογραφίες με την υψηλότερη βαθμολογία που παρουσιάστηκαν στην έκθεση:

 

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

(Παρουσιάζονται με αλφαβητική σειρά)