ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ: ΑΙΓΙΣ

Print Friendly, PDF & Email

ΔΕΛΤΙΟ 1 : Συνάντηση ενημέρωσης της Πράξης ΑΙΓΙΣ

Στα πλαίσια της Πράξης ΑΙΓΙΣ, πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 2019, συνάντηση ενημέρωσης προς την τοπική αυτοδιοίκηση της Κύπρου, στη Δημοτική Πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη Λεμεσού.

Στη συνάντηση συμμετείχαν φορείς με ρόλο στην πολιτική προστασία σε περιπτώσεις φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών όπως Δήμοι και κυβερνητικά τμήματα, με τα οποία έγινε ανταλλαγή απόψεων ενώ δόθηκε σημασία στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσο αφορά τη λήψη αποφάσεων σε έκτακτες περιπτώσεις. Ήταν μια αρκετά εποικοδομητική συνάντηση η οποία θα έχει συνέχεια με μελλοντικές δράσεις οι οποίες προγραμματίζονται στα πλαίσια της Πράξης.

 

 

ΔΕΛΤΙΟ 2: Αύξηση κοινωνικής συμμετοχής της Πράξης ΑΙΓΙΣ

Η Πράξη ΑΙΓΙΣ με σκοπό να αυξήσει τη συμμετοχή του κοινού στην πρόληψη φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών και να διεισδύσει εις βάθος στη διαμόρφωση του χαρακτήρα των νεαρότερων γενεών γύρω από την πρόληψη και προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε εκπαιδεύσεις στα πλαίσια του summer camp του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου με πέραν των 50 παιδιών να λαμβάνουν μέρος. Οι δραστηριότητες μεταξύ άλλων αφορούσαν ενημέρωση για τα οικοσυστήματα, τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, τη θαλάσσια ρύπανση, τους μικροοργανισμούς και η συμμετοχή και το ενδιαφέρον των μικρών παιδιών ήταν μεγάλη! Οι απορίες τους στοχευμένες και με πολλή όρεξη για παραπάνω πληροφορίες!

 

Συνέντευξη για το Έργο ΑΙΓΙΣ

Στις 25/10 το  ΑΙΓΙΣ (aegisproject.eu) είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τις δράσεις και τα μέχρι τώρα δρώμενα που αφορούν την πρόληψη και αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής Top Story, του Capital TV Κύπρου (https://www.youtube.com/watch?v=0B2D_qZ9L2g&t=803s). Η Μάρλεν Βάσκες και ο Νικόλας Κυριακίδης συζήτησαν για την ανάγκη ύπαρξης ενός λογισμικού υποστήριξης λήψης αποφάσεων σε έκτακτες ανάγκες και τη σημασία της εθνικής εκτίμησης επικινδυνότητας, η οποία έγινε στα πλαίσια του Έργου (http://www.moi.gov.cy/moi/CD/cd.nsf/All/BCF1C8BE6EA4B2CDC225837B002823D2?OpenDocument).

 

Παρουσίαση Πλημμυρικών Χαρτών & Έργου ΑΙΓΙΣ

Επιπλέον με αφορμή την παρουσίαση των πλημμυρικών χαρτών που θα πραγματοποιηθεί από την Πολιτική Άμυνα Κύπρου (εταίρος του Έργου ΑΙΓΙΣ) σε όλες τις επαρχίες του νησιού, το ΑΙΓΙΣ θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους συμμετέχοντες (φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης με ρόλο στην πολιτική προστασία) για τα αποτελέσματα και τις μελλοντικές δράσεις του Έργου. Έναρξη συναντήσεων Λευκωσία 30/10 μέχρι 15/11 στην Πάφο.Σχόλιο