ΕΝΕΔΗ: Παν. Κύπρου-Δελτίο Τύπου Διαδικτυακής Ημερίδα (09.09.2020)

Print Friendly, PDF & Email

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στις 9 Σεπτεμβρίου 2020, μεταξύ των ωρών 4:30-6:00μ.μ., οι εργασίες της διαδικτυακής ημερίδας στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου ΕΝΕΔΗ, παραδοτέο 2.3.1β της Πράξης.

Η διαδικτυακή ημερίδα διοργανώθηκε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου μέσω της πλατφόρμας Ζoom.

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με χαιρετισμό από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Μάριο Δικαιάκο, ο οποίος έκανε μια σύνοψη των στόχων και των επιτευγμάτων του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020». Υπογράμμισε την σημαντικότητα για εφαρμογή μεθόδων μεγιστοποίησης ενεργειακής απόδοσης και την έξυπνη διαχείριση ενέργειας για κέντρα δεδομένων προτείνοντας την εισαγωγή καθαρών τεχνολογιών με την εγκατάσταση ΑΠΕ και υποστηρίζοντας τη μετάβαση προς μια οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Στην διαδικτυακή ημερίδα μίλησε ο κ. Νικόλας Χατζηγεωργίου (Foss Research Centre for Sustainable Energy – Π. Κύπρου) για τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Φωτοβολταϊκού Συστήματος, για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κέντρου Δεδομένων και την Ανασκόπηση Αναμενόμενων Αποτελεσμάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας.

Ο κ. Θανάσης Τρύφωνος (LInC – Π. Κύπρου) παρουσίασε τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Συστήματος Τηλεμετρίας και τέλος, ο Δρ. Νικόλας Λουλλούδης (LInC – Π. Κύπρου) μίλησε για τον Σχεδιασμό και την Υλοποίηση Συστήματος Παρακολούθησης και Αναλύσεων, παρουσιάζοντας ζωντανά τις λειτουργίες του συστήματος.

Η ημερίδα έκλεισε με ερωτήσεις και συζήτηση με το κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παρουσιάσεις και το βίντεο της Διαδικτυακής Ημερίδας, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας :

http://linc.ucy.ac.cy/index.php?id=21

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣχόλιο