ΕΤΟΙΜΟΙ για το Green Challenge: Το χρηματοδοτούμενο απο την ΕΕ Green trip ξεκινά

Print Friendly, PDF & Email

 

Το Πρόγραμμα Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα -Κύπρος 20104-2020 συμμετέχει με την πράξη GEO-IN στην Ευρωπαϊκή εκστρατεία «Green Challenge», η οποία ακολουθεί τη δημιουργική ιδέα: The Ding-Dong! Είστε έτοιμοι για την Πράσινη Πρόκληση;

Το Green Trip, που διοργανώνεται με το δημιουργικό θέμα: «Ding-Dong! Έτοιμοι για το Green Challenge;» είναι μια καμπάνια που ξεκίνησε η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η καμπάνια προωθεί αειφόρα έργα και τρόπους ζωής για νέους Ευρωπαίους (16-24 ετών). Τα ταξίδια των influencers πραγματοποιούνται τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο του 2020 και η καμπάνια θα διαρκέσει μέχρι τον Μάιο του 2021.

«Ding-Dong» είναι ο ήχος που ακούγεται όταν κάποιος χτυπάει το κουδούνι της πόρτας σας, κι αυτό ακριβώς θα κάνουν οι influencers στο ταξίδι τους  #DingDongEU.

Με θέμα «Πώς να γίνετε ο τέλειος οικοτουρίστας στην Κρήτη», η Ευτυχία ανακαλύπτει την Κρήτη. Ακολουθώντας το Green Trip της, θα μάθετε ότι η προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στο νησί είναι ζωτικής σημασίας, καθώς αυτό οδηγεί σε μια πιο εύρωστη οικονομία. Αλλά είναι εξίσου σημαντικό να διασφαλιστεί πως οι τουρίστες είναι ευσυνείδητοι και πως οι ενέργειές τους έχουν μικρές επιπτώσεις στην περιοχή. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί κυρίως με την προώθηση μεγαλύτερης ευαισθησίας προς τους τοπικούς πολιτισμούς και τη βιοποικιλότητα, καθώς και με τη διασφάλιση της συμβολής των επισκεπτών στις τοπικές προσπάθειες διατήρησης.

Το Big Green Challenge της θα πραγματοποιηθεί στο Γεωπάρκο του Ψηλορείτη,, και σχετίζεται με τον γεωτουρισμό. Θα ξεκινήσετε ένα ταξίδι που θα σας ανταμείψει, όπου θα ανακαλύψετε περισσότερα για τη σημασία της διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς συγκεκριμένων περιοχών και τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζει σ’ αυτή τη διαδικασία η οικολογική και πολιτισμική ευαισθησία. Τα Γεωπάρκα του Ψηλορείτη και της Σητείας αποτελούν χώρους γεωλογικής κληρονομιάς που περιλαμβάνονται στο Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων, και είναι επισήμως αναγνωρισμένα ως γεωπάρκα UNESCO.

 

 

Ακολουθήστε την Ευτυχία https://www.instagram.com/eutu_xia/   

Ανακαλύψτε τα Big Green challenges και ακολουθήστε το Green Trip διαδικτυακά και στο Instagram

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ DG REGIO

 

 

 

 Σχόλιο