Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2021 (ECDAY 2021)-Καταγραφή βιοποικιλότητας και καθαρισμός παραλίας-ΛΕΜΕΣΟΣ

Print Friendly, PDF & Email

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση με τίτλο «Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας 2021 (ECDAY 2021)- Καταγραφή βιοποικιλότητας και καθαρισμός παραλίας» του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στην παραλία Lady’s Mile στις 09 Οκτωβρίου.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι της Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, κατέφθασαν στην παραλία από τις πρώτες πρωινές ώρες, γεμάτοι ενθουσιασμό, ενέργεια και χαμόγελα. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την Ευρωπαϊκή συνεργασία, το Πρόγραμμα Ελλάδα-Κύπρος και να μάθουν την εφαρμογή καταγραφής της βιοποικιλότητας iNaturalistGR στον χώρο της εκδήλωσης, με την βοήθεια των εκπροσώπων του Προγράμματος και της Περιβαλλοντικής οργάνωσης που συνεργάστηκε με το Πρόγραμμα. Εν συνεχεία σε ομάδες, αλλά και ατομικά ξεκίνησε ο καθαρισμός της παραλίας και η καταγραφή των ειδών χλωρίδας και πανίδας της περιοχής.

Συνολικά συλλέχθηκαν περισσότερα από 221 κιλά απορριμμάτων, και μέσω εφαρμογής έγιναν 25 καταγραφές από φυτά και ζώα οι οποίες απεικονίζουν 14 διαφορετικά είδη. Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να επιλέξουν από μια μεγάλη ποικιλία αναμνηστικών ειδών με το λογότυπο του Προγράμματος και της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας,  το φετινό σύνθημα της οποίας ήταν «10 YEARS European Cooperation Day».

Για να δείτε το βίντεο της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας πατήστε εδώ

 

 

 

 Σχόλιο