Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση “ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ”

Print Friendly, PDF & Email

Το Προγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα-Κϋπρος 2007-2013 συμμετείχε στους εορτασμούς της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day), που τιμήθηκε υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο όλων των Προγραμμάτων, τη διαχειριστική ευθύνη των οποίων φέρει.
 

Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας αποτελεί πρωτοβουλία του δικτύου INTERACT, στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την προβολή της Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και της προστιθέμενης αξίας που προσφέρει στην ανάπτυξη των διασυνοριακών περιοχών σε ένα ευρύ κοινό και όχι απλά στους δυνητικούς Τελικούς Δικαιούχους, που έως τώρα αποτελούσαν το κοινό-στόχο των επικοινωνιακών ενεργειών των Προγραμμάτων Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας.
 

Συνολικά συμμετείχαν 72 Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και οργανώθηκαν περισσότερες από 280 εκδηλώσεις σε 40 χώρες.

Η Κοινή Τεχνική Γραμματεία του Προγράμματος, υπό την αιγίδα της Διαχειριστικής Αρχής και σε συνεργασία με το Γραφείο Προγραμματισμού της Κύπρου διοργάνωσε με επιτυχία στις 25/9/2013 στην Λίμνη του Αγίου Νικόλαου στην Κρήτη, την ετήσια εκδήλωση του Προγράμματος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας με τίτλο «Ταξιδεύοντας με την παράδοση». Η εκδήλωση  περιλάμβανε την προβολή και δοκιμή γαστρονομικών εδεσμάτων από τις επιλέξιμες περιοχές του Προγράμματος. Συνολικά, εκτέθηκαν παραδοσιακά προϊόντα σε τέσσερα κιόσκια – περίπτερα, ήτοι:

  1. Περιφέρεια Κρήτης
  2. Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  
  3. Περιφέρεια Ν. Αιγαίου  
  4. Κύπρος  

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου, όπου συνέβαλλε με  τη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων και τοπικών προϊόντων, στο  πλαίσιο των εκδηλώσεων της Εβδομάδας Τουρισμού.

cy1 1

cy1 2

dsc07177

dsc 0332

cy1 3

cy1 4

cy1 5

cy1 8

cy1 9

cy1 10

cy1 11

cy1 13

dsc07150

dsc07172

dsc07166

cy1

cy1 14